Agressie regulatie training

Training

De agressie regulatie training leer jou omgaan met negatieve emoties

agressie regulatie training

Bij Regionale Zorg Twente bieden we cliënten met agressie regulatie training een alternatief om beter of op een andere manier met hun negatieve emoties om te gaan. Dat is nodig als je niet goed weet wat je met je boosheid, teleurstelling of woede aan moet. En als je merkt dat die gevoelens vaak zorgen voor agressief gedrag. Dat kan fysiek agressief gedrag zijn, maar vaker nog gaat het om verbale agressie. Beide zijn erg vervelend. Niet alleen voor anderen, maar ook voor jezelf.

Door agressie te behandelen met agressie regulatie training, leer je beter om te gaan met woede, boosheid en agressieve impulsen. Daarnaast werken we aan het ontwikkelen van je sociale vaardigheden, impulscontrole en het aanleren van moreel redeneren. Tot slot speelt de mentale en emotionele weerbaarheid bij agressieregulatie een belangrijke rol.

We geven je inzicht

Welke onderwerpen komen tijdens agressie regulatie training aan bod?

De agressie regulatie training stemmen we bij Regionale Zorg Twente zoveel mogelijk af op de deelnemer(s). Toch zijn er onderwerpen die altijd terugkomen. Zo willen we je met de training altijd inzicht geven in je eigen agressieve gedrag. Waarom word je boos, en in welke situaties gebeurt dat? Is er een patroon of bepaalde trigger te ontdekken, of hangt het van je eigen gemoedstoestand af?

Ook willen we je inzicht geven in wat agressie met je doet. En wat het met anderen doet. Hoe is het voor jou om je boosheid op agressieve manier te uiten? En wat breng je op zo’n moment eigenlijk teweeg bij je omgeving?

Ten slotte gaan we in op manieren om agressie tegen te gaan. We leren je om op een andere manier met je boosheid, woede en agressieve impulsen om te gaan. Daarnaast leren we je anticiperen op een situatie waarin je woede mogelijk de kop opsteekt. Wat moet je doen om te voorkomen dat de emmer overloopt? Daar geven we je tijdens de agressie regulatie training handvaten voor.

Hoe behandel je agressie?

Agressie is altijd een deel van je mens-zijn. Daarom blijft het altijd in je zitten. Maar dat betekent niet dat je die agressie bij woede of boosheid ook altijd moet uiten. Bij de agressie regulatie training van Regionale Zorg Twente leren we je hoe je met die agressie omgaat. Belangrijk daarbij is dat je leert om je boosheid te beheersen. Dat je het op tijd doorhebt dat je frustraties te hoog oplopen. En dat je je bewust bent van bepaalde triggers die agressie bij je uitlokken. Zodat je in sommige situaties op tijd afstand kan nemen of weg kan lopen.

agressie regulatie training - leren omgaan met agressies
Werkwijze

Wat doen we nog meer om je agressie te begandelen?

Daarnaast gaan we aan de slag met je sociale vaardigheden, zodat je leert om je op een andere, niet-agressieve manier te uiten. Nu gebruik je agressief gedrag misschien ook om je doel te bereiken, terwijl dat helemaal niet nodig is. Met de juiste sociale vaardigheden kan je ook op een andere manier je doel verwezenlijken. Je leert hoe je zaken bespreekt, je omgaat met een beschuldiging en je gevoelens uit op andere manier dan door agressief gedrag.

Hoe ziet een agressie regulatie training eruit?

Tijdens agressie regulatie training maken we bij Regionale Zorg Twente gebruik van verschillende opdrachten en trainingen. Zo bieden we bijvoorbeeld mogelijkheden om je frustraties, woede, boosheid en energie op een andere manier kwijt te kunnen. Denk bijvoorbeeld aan een bokstraining of andere sporten. Ook voeren we gesprekken over je agressieve gedrag en gebruiken we een methode die we spiegelen noemen. Daarbij geven we je terug wat we bij jou zien en ervaren. Dat kunnen emoties zijn, maar ook gedrag, bewegingen of een houding.

Ben je benieuwd naar de mogelijkheden voor agressie regulatie training van Regionale Zorg Twente? Neem gerust contact met ons op. We gaan graag in gesprek over de mogelijkheden!

Een persoonlijk plan

We werken tijdens agressie regulatie training ook vaak met een signaleringsplan. Hierin beschrijven we signalen die je afgeeft als je steeds meer spanning en boosheid ervaart. Deze signalen zijn kenmerken die heel persoonlijk zijn en voor iedereen weer anders. Het fijne van een signaleringsplan is dat je de signalen sneller bij jezelf herkent als je ze op papier zet. Hoe eerder je de boosheid herkent, hoe makkelijker het is om het onder controle te krijgen.

Een ander hulpmiddel dat we veel gebruiken tijdens agressie regulatie training is een woedethermometer. Daarmee krijgen we zicht op je gemoedstoestand. Je houd er regelmatig voor jezelf op bij hoeveel woede je ervaart. Een thermometer gaat van 0 tot 100 graden. Richting de 100 graden is het tijd om af te koelen, want dan ervaar je veel boosheid. Bij 0 tot 25 graden ervaar je juist helemaal geen boze gevoelens.

Sterke punten

Daarom kies je voor ons

Bij Regionale Zorg Twente hebben we veel ervaring met onze doelgroep: jongvolwassenen met een licht verstandelijke beperking, een aandoening in het autistisch spectrum, psychiatrische problematiek en verslaving. Daardoor zijn wij in staat om iedereen passende zorg te bieden, die we afstemmen op de vraag en behoefte van de cliënt.

Ons team

Professionals die zorg verlenen met hart en ziel

Uit ervaring weten we dat veel van onze cliënten al een lang traject van hulpverlening achter de rug hebben. Daarom zitten ze niet te wachten op de zoveelste begeleider die ze de les komt lezen. Als zorgverlener vinden we het daarom belangrijk om als buddy naast onze cliënten te staan.

Scroll naar boven